Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ ο συνήγορος του πιλότου

Για τρίτο 24ωρο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Χθες, τον δολοφόνο της Καρολάιν, επισκέφθηκε ο αδελφός του και οι δύο δικηγόροι του. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ ένας εκ των δικηγόρων του 33χρονου πιλότου, μελετούν τη δικογραφία και προετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Την Τρίτη αναμένεται να βρεθεί ο 33χρονος ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την άγρια δολοφονία της συζύγου του. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεραφέντης, γενικά είναι πολύ ψύχραιμος και απαθής σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι ο 33χρονος, άρχισε να ομολογεί στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς “φέρτε να υπογράψω την ομολογία μου”. Έτσι, στις 21:05 υπέγραψε την έκθεση εξέτασης κατηγορούμενου.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία, είπε ψέματα ακόμη και για τον τρόπο που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Είπε χαρακτηριστικά ότι πήρε με τα χέρια του τηλέφωνο, έκανε αρχικά κάποια παραπλανητικά τηλεφωνήματα και στη συνέχεια κόλλησε μονωτική ταινία στο στόμα για να είναι υπόκωφη η φωνή του και να ακούσουν την φωνή του σε χαμηλό τόνο οι αστυνομικοί. Μετά έβαλε μονωτική ταινία στα μάτια και στον λαιμό του. Για το οικόπεδο είχε πει αρχικά στους αστυνομικούς ότι το αγόρασαν με μετρητά 100.000 ευρώ, αλλά προέκυψε ότι το είχε αγοράσει με δύο επιταγές πέντε ημέρες πριν από τη στυγερή δολοφονία.

Απευθείας από την ΓΑΔΑ όπου κρατείται ο συζυγοκτόνος, μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, εξηγώντας ότι την άμεση μετάβαση ζήτησε ο εντολέας του. “Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αλλάζει κάτι, αναφέρεται στους παλμούς του θύματος κατά την ώρα της θανάτωσης ενώ ο ίδιος ο εντολέας μου έχει ομολογήσει σε επίπεδο προανάκρισης ότι προφανώς το θύμα είχε αντίληψη”, τόνισε ο δικηγόρος και επανέλαβε: «Δεν υπάρχει ούτε προσχεδιασμός, ούτε άλλο κίνητρο, ούτε συνεργός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ