Γλυκά Νερά: “Μίλησε” το κινητό του πιλότου και αποκάλυψε την σκηνοθεσία – Οι κινήσεις του πριν και μετά τη δολοφονία

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, από τον 33χρονο σύζυγό της, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές και να πείσει ότι δράστες της φρικτής δολοφονίας ήταν δήθεν ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι τους. Οι ισχυρισμοί του καταρρίπτονται από τα ντοκουμέντα που προκύπτουν από την ανάλυση του κινητού του τηλεφώνου, που “μίλησε” και “πρόδωσε” τις κινήσεις του.

Η έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επιβεβαιώνει πως υπήρχε δραστηριότητα όλο το βράδυ στη μοιραία μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, από την ανάλυση των δεδομένων στο κινητό τηλέφωνο του δολοφόνου της Καρολάιν, προκύπτουν τα εξής:

-23:18: Δέχτηκε μήνυμα “you stupid” από την Καρολάιν

-23:42: Δέχτηκε κι άλλο μήνυμα της Καρολάιν που αναφέρει: “Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου”

-23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους (όπως προκύπτει από την εφαρμογή που έχει εγκατεστημένη στο κινητό του και καταγράφει τα βήματά του)

-01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης

-04:24: Δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, το κινητό του βγαίνει από την φόρτιση

-05:22: Ενώ ο ίδιος είπε ψέματα στις αρχές ότι δήθεν ήταν δεμένος, φαίνεται να κάνει 29 βήματα

-05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων

-05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου

Στη συνέχεια αποκαλύπτεται η σκηνοθεσία που προσπάθησε να κάνει, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό του πως προσπαθούσε να καλέσει τις αρχές από το κινητό του… με τη μύτη, γιατί τάχα ήταν δεμένος:

-06:08: Κλήση στο… 180

-06:10: Κλήση στο… 1000

-06:11: Προβαίνει στην κλήση στο 100 και με πνιχτή φωνή λέει τη διεύθυνση της κατοικίας και ότι δήθεν έγινε ληστεία

-06:16: Κλήση στη γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση και σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία όπου εργαζόταν

Η προσπάθειά του να σκηνοθετήσει το σενάριο της ληστείας, αποκαλύφθηκε και στο στάδιο της ανάκρισης. Ο 33χρονος, προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς ότι οι δήθεν ληστές έκλεψαν κοσμήματα από το σπίτι, είχε πάρει ο ίδιος τα κοσμήματα της άτυχης Καρολάιν και τα είχε τοποθετήσει μέσα στο ντεπόζιτο βενζίνης της μοτοσικλέτας του. Όπως ομολόγησε ο ίδιος, λίγες ημέρες αργότερα τα ανέσυρε με γάντζο και στη συνέχεια τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Η Καρολάιν κοιμόταν λίγο πριν πεθάνει – Τι αναφέρει η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της

Καταπέλτης για τον πιλότο και τους ψευδείς ισχυρισμούς του ήταν, εξάλλου, και η ιατροδικαστής. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, το θύμα κοιμόταν πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”.

“Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου” αναφέρει στην κατάθεσή της.

“Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50% περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος” συνεχίζει.

“Δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί δύο ώρες”

Όσον αφορά στον 33χρονο πιλότο η ιατροδικαστής περιέγραψε ότι τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη, δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άνδρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλες ελαφρές”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.