Γλυκά Νερά: Κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πρότεινε η εισαγγελέας – “Ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα”

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν, στη μεζονέτα όπου διέμενε το ζευγάρι με το κοριτσάκι τους, στα Γλυκά Νερά.

Της Άννας Κανδύλη 

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Όπως όμως είπε η εισαγγελική λειτουργός:

«… Είχε όντως μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να το κάνω να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;… Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Σχετικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν και τη θανάτωση ζώου

Νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το enikos.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Καρολάιν Κράουτς, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έπειτα από μία διάσκεψη σχεδόν δύο ωρών.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε, επίσης, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση και για ψευδείς καταγγελίες.

Ούτε, όμως, η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνη κατάφερε να προκαλέσει μία αντίδραση από την πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος παρέμεινε ανέκφραστος στα όσα εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ