Γλυκά Νερά: Γιατί στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για δολοφονία σχεδιασμένη με ακρίβεια – Τα σημεία – κλειδιά

“Έχουμε τεράστια εμπειρία στις αυτοψίες σε περιπτώσεις διαρρήξεων ή καταγγελλόμενων ληστρικών επιδρομών αφού στο 5% αυτών υπάρχουν ίχνη σκηνοθεσίας με σκοπό την είσπραξη ασφαλίστρων ή τη συγκάλυψη αρπαγής χρημάτων από μέλη της οικογένειας κλπ. Έχουμε ερευνήσει εκατοντάδες χώρους από όπου έχουν περάσει κακοποιοί. Όμως η εικόνα που είχαμε από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών με το σκόρπισμα των αντικειμένων στη σοφίτα, το ξεσυρτάρωμα από τη βιβλιοθήκη του επιτραπέζιου παιχνιδιού και οι έρευνες σε άλλα σημεία έδειχναν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι επρόκειτο για έργο κακοποιών και όχι σκηνοθεσία. Δεν υπήρχε ψευτοδιάλυση του χώρου, όπως συμβαίνει σε προσπάθειες παραπλάνησης, ενώ ό,τι έλεγε ο πιλότος αντιστοιχούσε στα ευρήματά μας. Κι αυτό είναι δείγμα του προσχεδιασμού της δολοφονικής ενέργειας: οι κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγιναν με ακρίβεια ώστε να φανεί όσο το δυνατόν πιο πειστική η ληστεία ακόμη και σε αστυνομικούς εξπέρ σε αντίστοιχες αναλύσεις. Όταν έγινε η εξέταση του χώρου μόνο ένας- δύο εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη γνησιότητα των ευρημάτων της ληστείας. Ωστόσο, αυτές οι επιφυλάξεις ξεπεράστηκαν, επικράτησε η σιγουριά για γνήσια ληστεία και άρχισε η μεθοδική αναζήτηση σε λίστες κακοποιών. Είναι προφανές ότι εάν ο δράστης είχε βρεθεί σε μια… κακιά στιγμή, σε μια έκρηξη οργής θα ήταν σε τέτοια ταραχή που θα προχωρούσε σε σπασμωδικές ενέργειες, οι οποίες θα γίνονταν αμέσως αντιληπτές. Συνεπώς η αποκάλυψη του φόνου θα γινόταν μέσα σε λίγα λεπτά…”.

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας στα “ΝΕΑ” στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου.

Τα σημεία-κλειδιά

Έμπειροι αστυνομικοί εντοπίζουν πλέον τα σημεία που δείχνουν την προεργασία του εγκλήματος και την ακριβέστατη εκτέλεσή του, όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”. Μία από αυτές ήταν η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα ασφαλείας, ώστε να μην αποθηκεύει εικόνα των κινήσεων στο σπίτι, περίπου τέσσερις ώρες πριν από το έγκλημα. Ακόμη μία ήταν η σιγουριά του στην περιγραφή των κακοποιών. Μιλούσε με λεπτομέρειες για τους σωματότυπους των δραστών, κατηύθυνε τη δημιουργία σκίτσου υπόπτων, ενώ περιέγραφε το ασημί πιστόλι που τάχα έφερε ένας από αυτούς.

Στο αποκορύφωμα της… υποκρισίας, υποστήριξε ότι η σύζυγός του τράβηξε την κουκούλα ενός εξ αυτών και είδε το πρόσωπό του. Ακόμη σε τηλεοπτικές δηλώσεις του μιλούσε για “τη βοήθεια που προσέφερε στους αστυνομικούς ώστε να αναγνωρισθεί ο δολοφόνος”, προκαλώντας απορίες για το πώς δεν φοβόταν μία νέα επίθεση σε βάρος του από τον υποτιθέμενο “αδίστακτο κακοποιό”.

Ταυτόχρονα “κολάκευε” τους αστυνομικούς που… ξεχύθηκαν στους δρόμους ψάχνοντας 24 ώρες το 24ωρο τους δολοφόνους”, φροντίζοντας να διατηρεί καλές σχέσεις μαζί τους και να μην προκαλεί υπόνοιες για τον ρόλο του. Ενδεικτικό της… σπουδής του στη συγκάλυψη της πράξης του, ήταν ότι κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτό το ψέμα του ούτε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με μετεκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στον εντοπισμό τέτοιου είδους ψευδεπίγραφων συμπεριφορών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πιλότος μιμήθηκε τη ληστεία που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2018 στο σπίτι του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ