Γλυκά Νερά: “Δεν ήταν προσχεδιασμένο” υποστηρίζει ο δικηγόρος του πιλότου

Ο πιλότος ομολόγησε την στυγερή δολοφονία, πριν καν οι αστυνομικοί του παραθέσουν τα στοιχεία που είχαν πλέον στη διάθεσή τους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μίλησε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στάθηκε αρχικά στο γεγονός ότι ο ίδιος όπως είπε ομολόγησε την πράξη του. «Θα μπορούσε να τα είχε αρνηθεί. Η πρόθεσή του ήταν να ομολογήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση γιατί άργησε 37 ημέρες να το κάνει απάντησε ότι «Δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχοσύνθεσή του. Εξ’ αρχής ο ίδιος λέει ότι αυτό που σκεφτόταν ήταν το τέκνο του, μετά την πράξη», ανέφερε.

«Έχει αναλύσει όλα τα περιστατικά και πώς κατέληξε το θύμα. Δεν είχε σε καμία περίπτωση κίνητρο και δεν είχε προσχεδιάσει το οτιδήποτε για να είμαι σαφής» τόνισε.

“Τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικά. Η ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει σε ένα συμπέρασμα καθώς εξετάζει το πτώμα και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα για τις συνθήκες που κατέληξε. Εδώ δεν έχουμε μια υπόθεση που ο εντολέας μου αρνείται ή πάει να κρυφτεί πίσω από νομικά παράθυρα. Σε καμία περίπτωση ούτε το κίνητρο υπήρχε, ούτε είχε προσχεδιαστεί τίποτα. Δεν υπήρχε κανένας συνεργός απολύτως, γιατί ακούστηκε αυτό” συμπλήρωσε

«Το συγγνώμη είναι η μικρότερη λέξη που μπορεί να εκφέρει. Μπορώ να σας το μεταφέρω αυτό που μου είπε. Συγγνώμη ζητεί από τις δύο οικογένειες και προς όλους ως προς το αδίκημα που έκανε», διευκρίνισε.

«Τον είδα, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ σας μεταφέρω την εικόνα όπως μου είπε ο ίδιος ότι 37 ημέρες είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματικότητα και όλα αυτά, έγινε μια πράξη την οποία έχει αποδεχτεί. Έχει δώσει ότι λεπτομέρεια είχε, έχω ρωτηθεί για αυτές τις 37 ημέρες και το λέω ως συνήγορος, ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στην ψυχοσύνθεσή του όταν βίωσε κάτι τέτοιο», ανέφερε.

«Η προμελέτη καταρρίπτεται από την ομολογία του. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Είναι πολύ πρώιμο το στάδιο. Μέχρι την Τρίτη θα έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία για να απολογηθεί» σημείωσε.

«Μπορώ να σας μεταφέρω την ειλικρινή μεταμέλειά του» επανέλαβε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ