Γκίκας στον Realfm 97,8: Εντός του Μαΐου το άνοιγμα της εστίασης – Πάσχα στην παραλία με μπανάκι στον νομό μας

“Έχουμε κάνει τον οδικό χάρτη, τους βηματισμούς και το χρονικό διάστημα μεταξύ των βηματισμών και είναι σε μετέπειτα στάδιο. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όταν φτάσουμε σε σημείο που φαντάζομαι θα είναι ακριβώς μετά το Πάσχα θα αρχίσει σιγά, σιγά να ανοίγει το κομμάτι της εστίασης. Να σας υπενθυμίσω ότι στο Ισραήλ με 85% κάλυψη, η εστίαση είναι μερικώς ανοιχτή. Ωστόσο είμαστε κοντά, δεν μιλάμε για μήνες αλλά για εβδομάδες” δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας.

“Μιλάμε για άνοιγμα εντός του Μαΐου, δεν νοείται άνοιγμα του τουρισμού χωρίς την εστίαση. Δεν έχει συζητηθεί το θέμα της εστίασης και η ακριβής ημερομηνία στην επιτροπή ακόμη. Είναι στα επόμενα θέματα που θα συζητηθούν” συμπλήρωσε.

Σχετικά με το Πάσχα ανέφερε ότι “υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Η λογική λέει ότι αυτή τη στιγμή η κατηφόρα στο επιδημιολογικό φορτίο ξεκινά από την περιφέρεια. Η περιφέρεια αρχίζει σιγά, σιγά και απελευθερώνεται κυρίως στη νότια Ελλάδα και λιγότερο στη Βόρεια. Επομένως, αν ξαμολυθεί ο αστικός πληθυσμός στην περιφέρεια χαλάει τελείως το σκηνικό. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να γίνει σε αυτή την κρίσιμη φάση και νομίζω ότι δεν θα το προτείνουμε. Να σας πω εγώ μια εναλλακτική λύση γιατί θα είναι και καλός ο καιρός; Πάσχα στην παραλία με μπανάκι στον νομό μας!”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ