Μαγιορκίνης: Η “Ευλογιά των πιθήκων” δεν θα έχει τη δυναμική της COVID – “Δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα”

Για την “Ευλογιά των πιθήκων“, κρούσματα της οποίας εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας τόνισε την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση σχετικά με την εξάπλωση της Ευλογιάς των πιθήκων. “Ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, εξηγώντας πως οι τρόποι μετάδοσης είναι “μέσω των υγρών και των εξανθημάτων που παρουσιάζονται” . “Δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα” συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον αν υπάρχει περίπτωση η “Ευλογιά των πιθήκων” να αρχίζει να εξαπλώνεται με ρυθμούς κορονοϊού ο καθηγητής Επιδημιολογίας ξεκαθάρισε πως ” αυτός ο ιός δεν θα έχει τη δυναμική της COVID , δεν θα ζήσουμε αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με τον κορονοϊό”.

“Δεν αποκλείουμε την ύπαρξη κρούσματος στην Ελλάδα, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διεγνωσμένο αλλά και ούτε κάποιο ύποπτο κρούσμα προς εξέταση” κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ