Γιώργος Ζήκας: Πήγαινε να δώσει συνέντευξη και έπαθε ανακοπή στον δρόμο

Συγκλονίζει ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Ζήκα. Ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ περπατούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πηγαίνοντας προς τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπου θα έγινε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο “ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ”, θα γίνει κανονικά το βράδυ της Κυριακής, μετά την κηδεία του.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1949, αυτοδίδακτος και “ εμπειρικός” ξεκίνησε έπειτα από καλλιτεχνική περιπλάνηση χρόνων να γράφει τραγούδια στα 30 του, με παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου.

Έκτοτε κυκλοφόρησε σειρά δίσκων και συνεργάστηκε με δεκάδες “ μεγάλους” καλλιτέχνες (Γ.Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α) ενώ τραγουδούσε και ο ίδιος τα τραγούδια του.

Το 2001 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Αποκλεισμένος στη Σαλονίκη” (από τις εκδόσεις “ Εξάντα” και το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ 9.58”) με κείμενα από εκπομπές του στις οποίες μετέφερε ψηφίδες από τη μουσική και κοινωνιολογική τοιχογραφία της σύγχρονης ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ