Γιώργος Λυγγερίδης: «Καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν» – Συγκλονίζει η αδελφή του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα

Ραγίζει καρδιές η αδελφή του Γιώργου Λυγγερίδη, του αστυνομικού που έχασε την ζωή του μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια οπαδικών επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε επί 20 ημέρες να κρατηθεί στην ζωή, όμως, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. Η αδελφή του, Κατερίνα, μιλάει για πρώτη φορά στην τηλεοπτική κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον «ήρωά της», όπως τον χαρακτηρίζει.

«Ο Γιώργος ήταν πάντα ο ήρωάς μου, από μικρή τον θαύμαζα. Τώρα έγινε ήρωας όλων μας. Πάντα χαμογελαστός, πάντα βοηθούσε τους ανθρώπους γύρω του», λέει αρχικά η αδελφή του. Όπως σημειώνει, ο Γιώργος «αγαπούσε πάρα πολύ τη δουλειά του, ήξερε ότι μπορεί να κινδυνεύσει. Πολλές φορές είχε τραυματιστεί σε επεισόδια, όμως εκεί, πήγαινε μπροστά να κάνει το καθήκον του, γιατί αυτό έπρεπε να κάνει».

«Καιγόταν ζωντανός και τα επεισόδια συνεχίζονταν»

Αναφερόμενη στο βράδυ που ο αδελφός της τραυματίστηκε στου Ρέντη, η Κατερίνα Λυγγερίδη ξεσπάει: «Εκείνο το βράδυ τον χτύπησε αυτή η ναυτική φωτοβολίδα, η οποία ξέρω ότι δεν σβήνει και κάτω από το νερό. Ένας άνθρωπος καιγόταν ζωντανός και αιμορραγούσε μέχρι θανάτου, παρόλα αυτά ξέρω ότι ήταν όρθιος και πάλευαν όλοι από την ομάδα του, η διμοιρία του, να τον κρατήσουν, παρόλαυτα συνεχίζονταν τα επεισόδια».

«Ο ήρωάς μου έγινε ήρωας όλων»

«Άδειασε από αίμα, γι’ αυτό έπαθε ανακοπή, δύο ανακοπές. Επέζησε απ’ αυτό, παλεύει στο νοσοκομείο για 20 μέρες, μπήκε στο χειρουργείο, για να του κόψουν το πόδι, έκανε το χειρουργείο το ξεπέρασε κι αυτό αλλά κάποια στιγμή η καρδιά του δεν άντεξε», λέει η αδελφή του αστυνομικού και προσθέτει: «έφυγε μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του. Έγινε ένας ήρωας, είναι μία παρηγοριά, ότι ο ήρωάς μου έγινε ήρωας όλων».

Με δάκρυα στα μάτια η Κατερίνα περιέγραψε την πιο δύσκολη στιγμή: «όταν έμαθα ότι ο Γιώργος χτυπήθηκε, επί 20 ημέρες το δουλεύαμε μέσα μας για το χειρότερο και μετά. Και όταν μου ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος απεβίωσε, γιατί, ό,τι αγαπούσα περισσότερο σε αυτόν τον κόσμο το έχασα. Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι με προσέχει και είναι δίπλα μου, ελπίζω κάπου να είναι και να με βλέπει».

«Έχω πάρα πολλή οργή μέσα μου για το τι τράβηξε ο αδελφός μου»

Εξομολογείται ότι «μία μέρα πριν τον είχα πάρει βιντεοκλήση κλαίγοντας και του έλεγα πόσο περήφανη είμαι που είναι αδελφός μου, είχα την ανάγκη να του το πω. Μισή ώρα πριν χτυπηθεί του είχα στείλει φωτογραφία με μία φράση που είχαμε γράψει μαζί σε ένα τραπέζι: Αφοί Λυγγε. Μου πάτησε μία καρδούλα και δεν μου απάντησε ξανά ποτέ».

«Έχω πάρα πολλή οργή μέσα μου για το τι τράβηξε ο αδελφός μου, τι πόνο είχε. Είναι κάτι που δεν χωνεύεται. Δηλαδή, ο δικός μου ο αδελφός εξαιτίας κάποιου άλλου έχασε την ζωή του με έναν τέτοιο τρόπο. Γιατί έχασε την ζωή του έτσι; Δεν υπάρχει κάποιος να μου το απαντήσει», λέει η Κατερίνα Λυγγερίδη και προσθέτει: «Δεν θα ξεχαστεί ο αδελφός μου, αυτό το ξέρω».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ