Γιώργος Καραϊβάζ: Τις αναρτήσεις του και τις υποθέσεις που χειριζόταν ερευνούν οι αρχές – BINTEO

Συνεχίζονται οι έρευνες τις αστυνομίας για να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας αναζητούν τo κίνητρο των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στις υποθέσεις που ερευνούσε τελευταία ο γνωστός δημοσιογράφος, αλλά και στις αναρτήσεις του, καθώς ίσως εκεί κρύβεται η απάντηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ σε αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα που αρθρογραφούσε, μιλούσε για σοκαριστικές δολοφονίες, εκτελέσεις, συμβόλαια θανάτου.

Τα τελευταία χρόνια ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που είχαν να κάνουν με το κύκλωμα της νύχτας γεγονός. Οι έμπειροι συνάδελφοί του στρέφουν εκεί τις υποψίες τους για το ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου»

“Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου” είχε γράψει ο Γιώργος Καραϊβάζ την 1η Ιουλίου στο site του.

«Είχα δεχθεί τηλεφωνικά απειλές»

Μόλις δύο ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου, ο γνωστός δημοσιογράφος σε κείμενό του ανέφερε πως δέχτηκε απειλές τηλεφωνικά. «Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του … με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση λέγοντας τα εξής: «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην … κουράζονται».

«Έμαθα να ζω με τη μομφή»

Τέσσερις μήνες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του, στις 10 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει στο site του: «Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ