Γιατρός Κουφοντίνα: Είναι αποφασισμένος να συνεχίσει

Αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γιατρός του, Θοδωρής Σδούκος, ο οποίος τον επισκέφτηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες στο Ράδιο ΜέΡΑ, ο κ. Σδούκος είπε χαρακτηριστικά πως “παρά τη δική μου έκκληση, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, γιατί θεωρεί ότι δεν έχει κανένα νόημα η ζωή του αν πλέον δεν του αναγνωρίζεται κανένα απολύτως δικαίωμα”.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα, σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται 50 ημέρες σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως το ορίζει ο νόμος

“Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας, και τις τελευταίες 4 και δίψας , ουσιαστικά είναι σε καθεστώς λοίμωξης – του έχω χορηγήσει μία αντιβίωση- και ο άνθρωπος είναι εντελώς απισχνασμένος, έχει χάσει πάνω από το 30-35% του βάρους του. Με το ζόρι μου μίλαγε, είχε πέσει και η πίεσή του, είχε ζάλη, είναι συνδεδεμένος με το μόνιτορ στη ΜΕΘ και δε θα αντέξει πάνω από 2-3 μέρες, ξεκάθαρα, εφόσον επιμένει στην απεργία πείνας και δίψας για το στοιχειώδες αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο νόμος ορίζει” ανέφερε ο γιατρός του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση “δείχνει μια απίστευτη αδιαλλαξία σαν να μην την ενδιαφέρει αν θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον 21ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη. Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτό και η εκδικητικότητα που δείχνεται χωρίς λόγο, κυριολεκτικά πια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ