Γιατί κλείνει το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα κλείσει το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, λόγω της χαμηλής προσέλευσης, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να παραταθεί η λειτουργία του.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gnomip.gr, ότι στην πλατφόρμα emvolio,gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει: «Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στρατεύσιμοι που είχαν αποσπαστεί για τις ανάγκες λειτουργίας του, επιστρέφουν σταδιακά στις μονάδες που υπηρετούν.

Oι εμβολιασμοί στην Πάτρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Αχαΐα, που είχαν αναρτηθεί έως το βράδυ του Σαββάτου, η εικόνα ήταν η εξής:
-Συνολικός αριθμός εμβολιασμών: 311.088 (+ 735 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)
-Εμβολιασμένοι με την 1η δόση: 165.570 (+526 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)
-Πλήρως εμβολιασμένοι: 154.594 (+270 προγραμματισμένοι για το Σάββατο)

Ωστόσο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN το μέγα εμβολιαστικό κέντρο πέραν του ότι δεν έχει προγραμματισμένα ραντεβού, στα τέλη του μήνα λήγει και η σχετική σύμβαση με την εταιρεία και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετοί στρατιωτικοί γιατροί που έχουν επανδρώσει το συγκεκριμένο κέντρο έχουν ήδη ενημερωθεί ότι στις 30 του Σεπτέμβρη θα πρέπει να επιστρέψουν στις μονάδες τους.

Ίδια εικόνα παρουσιάζουν οι ρυθμοί εμβολιασμών και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους είναι κατά 11% λιγότερα από τον μέσο όρο που καταγράφεται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ