Γιατί η κολύμβηση είναι η καλύτερη γυμναστική

Γιατί η κολύμβηση είναι η καλύτερη γυμναστική

Ξέχνα το jogging και το spinning. Η καλύτερη γυμναστική του καλοκαιριού είναι το κολύμπι το οποίο κάνει σχεδόν τα πάντα: είναι και αερόβια άσκηση και δυναμώνει όλο το σώμα.

Δες γιατί ακριβώς η κολύμβηση είναι η τέλεια γυμναστική και πως να γυμνάζεσαι σωστά μέσα στο νερό.

Κανένας μυς δε μένει πίσω: Η κολύμβηση είναι το μόνο είδος γυμναστικής που χρησιμοποιεί όλο το σώμα. Κάθε μυς γυμνάζεται αν δουλέψεις σκληρά και αυτό είναι τέλειο γιατί με ένα είδος γυμναστικής γυμνάζεις τα πάντα.

Δεν έχουν όλα να κάνουν με την ένταση: Μπορεί να αισθάνεσαι το κάψιμο αλλά η κολύμβηση δεν έχει τόση ένταση όση έχει το τρέξιμο ή το spinning. Επομένως είναι ιδανικό για όσους έχουν κάποιον τραυματισμό ή θέλουν να πάρουν μία ανάσα από την ένταση των άλλων αερόβιων ασκήσεων που κάνουν κατά καιρούς.

Πρέπει να ξεκινήσεις αργά: Καλό είναι να ξεκινήσεις σιγά σιγά και να επιταχύνεις όσο περνάει ο καιρός. Ξεκίνα με 15 λεπτά, ξεκουράσου για λίγο και συνέχισε.

Είναι ακόμα καλύτερα όταν έχεις παρέα: Είναι πολύ ωραία να έχεις παρέα όταν κολυμπάς έτσι ώστε να έχεις ανταγωνισμό και να προσπαθείς και εσύ ακόμα περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο περνάει η ώρα και πιο ευχάριστα. 

Το πιο σημαντικό κλειδί για την επιτυχία είναι ο εαυτός σου: Όπως συμβαίνει με ότι έχει να κάνει με γυμναστική, η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Μη φοβάσαι ότι δείχνεις γελοία. Όλοι ξεκινάνε από κάπου και βελτιώνονται με την εξάσκηση. Κάνε όλα αυτά που νομίζεις και μη σε νοιάζει ακόμα και αν σε κοιτάει όλη η παραλία. Το βασικό είναι να γυμναστείς και να περάσεις καλά εσύ η ίδια.

 

 

Πηγή: faysbook.gr

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.