Γιατί η Ακρόπολη φωταγωγήθηκε μπλε – ΦΩΤΟ

Οι επισκέπτες της Αθήνας είχαν σήμερα την ευκαιρία να δουν την Ακρόπολη να φωταγωγείται με μπλε χρώμα.

Το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πιο εμβληματικά αρχαία μνημεία παγκοσμίως, φωταγωγήθηκε μπλε, απόψε, στέλνοντας ένα μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Η ειδική τελετή αποτελεί μέρος των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας της Παιδικής Ημέρας της UNICEF, που συμπίπτει φέτος με την 30ή επέτειο από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού – συνθήκη περί δικαιωμάτων στην ιστορία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, όπως αναφέρει η UNICEF.

Πριν από τριάντα χρόνια, οι ηγέτες του κόσμου ενώθηκαν γύρω από έναν κοινό στόχο και υιοθέτησαν την CRC, μια διεθνή συμφωνία για την προστασία των παιδιών. Τριάντα χρόνια μετά, τα δικαιώματα των παιδιών δεν έχουν αλλάξει. Έχει αλλάξει, όμως, η παιδική ηλικία. Απαιτούνται επείγουσες και συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, τώρα και για τις μελλοντικές γενιές, σημειώνει η UNICEF.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ