Δολοφονία Σκαφτούρου: “Αν σηκώσεις το κεφάλι και μας κοιτάξεις, θα σε σκοτώσουμε” – Τα νέα στοιχεία και οι έρευνες των Αρχών

Οι τρεις σφαίρες στο κεφάλι του Γιάννη Σκαφτούρου δείχνουν ότι οι εκτελεστές δεν είχαν σκοπό να αφήσουν κανένα περιθώριο λάθους, στην εκτέλεση του συμβολαίου τους.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο οδηγός του αγροτικού στον οποίο φέρθηκαν σκληρά οι εκτελεστές είπε, στους αστυνομικούς: “Με σταμάτησαν τρία άτομα με κουκούλες στα πρόσωπα, με έβγαλαν από το αυτοκίνητο, με σημάδευσαν με όπλο και μου είπαν: Γονάτισε κάτω και κοίτα συνέχεια το έδαφος. Αν σηκώσεις το κεφάλι σου και μας κοιτάξεις θα σε σκοτώσουμε”.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών περιμένουν την βαλλιστική εξέταση που θα βγει απόψε ή το πρωί Πέμπτης. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας κάλυκες από καλάσνικοφ , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πυροβολούσε μόνο ένας, γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πυροβολούσαν και οι τρεις δράστες. Ως εκ τούτου, ερευνάται ακόμα πόσοι ήταν τα άτομα που άνοιξαν πυρ.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι μπορεί να μην ήταν μόνο οι τρεις οι δράστες της δολοφονίας Σκαφτούρου και πιθανότατα να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που τους περίμενε σε άλλο σημείο.

Σκαφτούρος

Τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής εντόπισε περισσότερες από δέκα σφαίρες των 7,62 χιλιοστών, από καλάσνικοφ, στο σώμα του 53χρονου βαρυποινίτη. Ο θάνατός του προκλήθηκε από πολύ σοβαρές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κοιλιάς.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του και άρχισαν να πυροβολούν. Μόλις βεβαιώθηκαν ότι ο στόχος τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, φώναξαν “πέστε όλοι κάτω” κι εξαφανίστηκαν. Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ήθελαν να σκοτώσουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τυχόν παράπλευρες απώλειες. Εκείνο που μετρούσε ήταν το συμβόλαιο θανάτου. Το μόνο που ήθελαν ήταν τον Γιάννη Σκαφτούρο νεκρό.

Γιάννης Σκαφτούρος

“Ο Θείος Τζο” με το βαρύ και μακρύ παρελθόν

Από τότε που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια ο πόλεμος μεταξύ νονών της νύχτας στην Αττική για το μοίρασμα της τελικής πίτας των κερδών, οι αστυνομικοί περίμεναν ότι και ο Σκαφτούρος θα έχει την ίδια τύχη, καθώς συμμετείχε ενεργά σε μεγάλη συμμορία της δυτικής Αττικής.

Ο “Θείος Τζο”, ΄’όπως ήταν γνωστός στους κύκλους του υποκόσμου ο Γιάννης Σκαφτούρος, ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia». Ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Κανείς στην αστυνομία δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη δολοφονία του, αφού ο Σκαφτούρος είχε βαρύ και μακρύ ποινικό παρελθόν. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφίες που αφορούν σε απαγωγή, συμμετοχή σε δολοφονίες και εκβίαση.

Το Τμήμα Εκβιαστών και το Ανθρωποκτονιών έχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2018, όπου οι εκτελεστές του τον “γάζωσαν” με 22 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος το 2007, όταν είχε αποδράσει με ελικόπτερο ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απόδραση.

Το 2018 είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά την είχε γλιτώσει με μια μαχαιριά στην περιοχή των γλουτών. Συγκεκριμένα είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Οι καταθέσεις

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των μαρτύρων δείχνουν ότι τρία άτομα πήδηξαν από την μάντρα του σπιτιού. Και οι τρεις φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, γυαλιά ηλίου και κουκούλες full-face και με βάση τις περιγραφές των παρευρισκόμενων και οι τρεις κρατούσαν όπλα . Πλησίασαν την παρέα του Γιάννη Σκαφτούρου και πρώτα άρχισαν να πυροβολούν. Οι δράστες δεν προέτρεψαν τους παρευρισκόμενους να πέσουν στο έδαφος για να προστατευθούν, αυτό θα είχε νόημα, αν είχε γίνει πριν ανοίξουν πυρ.

Ο λόγος ήταν ένας. Φοβήθηκαν ότι μπορεί κάποιος να είχε όπλο και κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν θα μπορούσε να ανταπαντήσει με πυρά. Όσο λοιπόν όλοι ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή. Πριν φύγουν φώναξαν “πέστε όλοι κάτω”. Έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν οι οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν αν θα προκαλούσαν κι άλλα θύματα στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομα του Σκαφτούρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ