Γιάννης Γαβαλάς: Πέθανε ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Νεολαίας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς, με την είδηση του θανάτου του να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος έγραψε: «Έφυγε ακόμη ένας καλός φίλος, σκηνοθέτης των νεανικών μου χρόνων και ιδρυτής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της δεκαετίας του ’80 που ήταν φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών σήμερα. Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στη μακρινή Κίνα όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια δημιουργώντας και οικογένεια εκεί.

Ο Γιάννης Γαβαλάς ο πράος, ευγενικός και πολυδιαβασμένος καλλιτέχνης. Συνεργάστηκα μαζί του στην παιδική παράσταση ΠΟΥΝΤΟ ΜΑ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΙΘΗΚΑΚΙ του αξέχαστου Τάκη Καρνάτσου όπου συμπρωταγωνιστούσα μεταξύ πολλών άλλων με τους αξέχαστους φίλους μου, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου(την μετέπειτα γνωστή στιχουργό) και Γιάννη Ευδαίμων από το θέατρο Τέχνης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή από τον καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10 το πρωί (Φίλωνος 23). Στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ 2020 που ήταν αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ καλλιτέχνες που έδρασαν στο εξωτερικό τον είχαμε τιμήσει. Καλό ταξίδι Γιάννη μου».

Ο Γιάννης Γαβαλάς είχε πλούσια δράση στο παιδικό θέατρο και ήταν ιδρυτής του “Θεάτρου Νεολαίας.” Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και από το 1975 πήγε πολλές φορές στο Πεκίνο. Το 1990 μαθήτευσε στην παραδοσιακή κινεζική όπερα “Χουμπέι Μπαγκ Τζι” μια από τις 317 μορφές κινεζικής όπερας με τον σκηνοθέτη καθηγητή Λόου Τζιν Μι της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου Πεκίνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ