Κρήτη: Γιαγιά δίχρονου που έπεσε σε βαρέλι: Μας είπαν ότι είναι νεκρό, έγινε μεγάλο θαύμα

Συγκλονίζει η υπόθεση του δίχρονου αγοριού που εντοπίστηκε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, κι ενώ μεταφέρθηκε παγωμένο στο νοσοκομείο, εμφάνισε σφυγμό έπειτα από τρεις ώρες ενώ τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του στο ΠΑΓΝΗ.

Η γιαγιά του παιδιού, Μαρία Νικολαΐδου, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε σοκαρισμένη: “Μας είπαν ότι είναι νεκρό και μετά φώναζε ο γιος μου, “κάντε μια προσπάθεια”. Κάτι κάνανε, να ‘ναι καλά” είπε με δάκρυα στα μάτια. “Και πήρε αναπνοή μετά από τρεις ώρες κι έγινε θαύμα μεγάλο… μεγάλο θαύμα, δεν έχει ξαναγίνει. Να ζήσει το μωρό μας, δεν έχει ξαναγίνει. Μόνο η Παναγία μπορεί να το σώσει, τίποτα άλλο” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί εντοπίστηκε στο βαρέλι και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας, παγωμένο. Οι γιατροί άρχισαν αμέσως την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ έγινε και χρήση απινιδωτή. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του zarpanews.gr, επί τρεις σχεδόν ώρες προσπαθούσαν να το επαναφέρουν, κάνοντας την ανάνηψη και ταυτόχρονα προσπαθώντας να το ζεστάνουν, αλλά το παιδί δεν ανταποκρινόταν. Τελικά, αφού ξεπέρασαν κατά τέσσερις φορές την προβλεπόμενη διάρκεια ανάνηψης, οι γιατροί, απογοητευμένοι, αποφάσισαν να σταματήσουν. Ενημερώθηκε η αστυνομία, ειδοποιήθηκε ο ιατροδικαστής και το παιδί αναμενόταν να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Στο σημείο είχε φτάσει και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε τη μεταφορά. Έπρεπε όμως να συνοδεύεται από ένα καρδιογράφημα που θα έδειχνε μια ευθεία γραμμή. Και εκεί που κατέγραφε αυτή την ευθεία, ισοηλεκτρική γραμμή όπως λέγεται, ξαφνικά το μηχάνημα έδειξε πως το παιδί άρχισε να έχει καρδιακή δραστηριότητα. Οι γιατροί έπεσαν πάνω από το παιδί, ειδοποιήθηκε η κινητή μονάδα. Στο ασθενοφόρο συνέχισε να έχει καρδιακούς παλμούς. Άρχισε να έχει δικές του αναπνοές και διασωληνώθηκε στον δρόμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ