Για την Αλβανία και όχι την Μύκονο ταξιδεύουν τα δύο λιοντάρια και η τίγρης

Η είδηση για τον εντοπισμό  δύο λιονταριών και μιας τίγρης στοιβαγμένα σε μικρά κλουβιά να περνούν από το τελωνείο Προμαχώνα με προορισμό την Μύκονο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όμως ο τελικός προορισμός τους ήταν τελικά εκτός Ελλάδας.

‘Οπως έγινε αρχικά γνωστό, τα λιοντάρια ξεκίνησαν από τη Τσεχία με προορισμό τη Μύκονο, τελικά όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Πανελλαδικής και Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, το τελωνείο τους ενημέρωσε πως το φορτίο είχε ξεκινήσει από τη Σλοβακία με προορισμό την Αλβανία και όχι τη Μύκονο όπως αρχικά είχε ακουστεί.

Πιθανότατα εκεί θα φτάσουν για να καταλήξουν σε κάποιο ζωολογικό κήπο. Οι Αρχές της Σλοβακίας, όπως σημείωσε η Νατάσα Μπομπολάκη, υπέβαλαν αίτημα ώστε τα ζώα να περάσουν από την Ελλάδα και όχι από την κανονική διαδρομή γιατί ισχυρίστηκαν πως εδώ υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να γίνουν οι έλεγχοι στα ζώα.

Αρχικά η εικόνα των δύο λιονταριών στα μικρά κλουβιά τους, στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό (εικόνα θλιβερή έτσι και αλλιώς) που δημοσίευσε η ΕΡΤ συνοδευόταν από την πληροφορία ότι τα πανέμορφα αυτά ζώα είχαν προορισμό τη Μύκονο, μια πληροφορία που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων καθώς δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωολογικός κήπος στο νησί και ότι αυτή την περίοδο δεν δραστηριοποιείται κάποιο τσίρκο εκεί, θεωρήθηκε ότι τα δύο λιοντάρια και η τίγρης θα χρησιμοποιηθούν ως ατραξιόν σε κάποιο πάρτι. Και όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε σάλος αντιδράσεων, με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη να ζητά και επέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την κυρία Μπομπολάκη που μίλησε στο Open, τα ζώα δεν βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή την ώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ