Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Fake news ο σεισμός στην Ρόδο – Η ανάρτηση με «καρφιά»

Μια ανάρτηση με αιχμές έκανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον «σεισμό» 4,2 Ρίχτερ στην Ρόδο.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ρόδο

Ο σεισμολόγος χαρακτήρισε «fake news» τον σεισμό στην Ρόδο ενώ τόνισε ότι τον εμφάνισε το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μπερδεύοντας τα σεισμικά κύματα από την Τουρκία.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον όσων αναφέρονται στον ανύπαρκτο σεισμό, χωρίς έλεγχο στοιχείων και χωρίς επαλήθευση, καθησυχάζοντας τους πολίτες.

Αναλυτικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε:

«Fake news o σεισμός της Ρόδου!  Τον εμφάνισε το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στον Αρχάγγελο Ρόδου με μέγεθος 3,8 «μπερδεύοντας» σεισμικά κύματα από την Τουρκία. Μικρό το κακό. Το χειρότερο είναι ότι το πρωί στην τηλεόραση της #ΕΡΤ «επίσημα χείλη» ανέφεραν ότι ο (ανύπαρκτος) σεισμός δεν μας ανησυχεί και ότι δεν έχει σχέση με την Τουρκία.  Χωρίς έλεγχο στοιχείων, χωρίς επαλήθευση.

Αν βασίζεται εκεί η αντισεισμική προστασία της χώρας τότε κάτι δεν πάει καλά…».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας είχε δηλώσει το πρωί στην ΕΡΤ για την Ρόδο ότι «ναι μεν είναι σεισμός σε κομβικό σημείο, όμως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δε νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ