Γερακαράκος για παραιτηθέντα αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.: Ζήσαμε την αποδόμηση ενός θεσμού

«Θα έπρεπε να μην υπάρχει τόσο μεγάλο θράσος. Ζήσαμε την αποδόμηση ενός θεσμού με το να βλέπουμε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να τρέχει από κομματική εκδήλωση σε εκδήλωση. Ο αρχηγός είναι θεσμός. Το βασικό είναι το πρόσωπο να υποστηρίζει τον θεσμό. Οκτώ μήνες είχαμε συνεχόμενη κρίση στην αστυνομία. Και σε άρθρο του Συντάγματος αναφέρεται ότι δεν μπορούμε να μετέχουμε σε κομματικές εκδηλώσεις. Αυτό το ζήτημα έπρεπε να το έχει λύσει η κ. Γεροβασίλη. Ήταν υποχρεωμένη να κάνει ΕΔΕ», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος με αφορμή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Για την εγκληματικότητα σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Μενίδι, τον Ασπρόπυργο, ο κ. Γερακαράκος τόνισε ότι«θέλει σχεδιασμό, δεν είναι μόνο η καταστολή στα ζητήματα που αφορούν το άβατο Εξαρχείων, Μενιδίου, του Ασπροπύργου. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τους άξονες και τη βούληση ότι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να σταματήσει. Όταν δοθούν αυτές, μετά την ευθύνη έχει η φυσική ηγεσία να κάνει τον σχεδιασμό».

«Ερωτηθείς για τον αστυνομικό από τη Θεσσαλονίκη και τις απειλές σε βάρος του Αλ. Τσίπρα, ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι «είναι απαράδεκτα πράγματα. Πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας. Είναι κατακριτέο, δεν λέγονται ούτε γράφονται από Έλληνες αστυνομικούς».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ