Γεωργούλης: Πρωταγωνιστής σε οικονομικό θρίλερ που εξελίχθηκε σε δικαστική διαμάχη

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Αλέξης Γεωργούλης για το οικονομικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί, εξαιτίας ενός πρώην συνεργάτη του.

Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί πάνω από 120.000 ευρώ από τον πρώην συνεργάτη του, έναν υπάλληλο τράπεζας και το ίδιο το τραπεζικό ίδρυμα, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από μια συνεργασία ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε να οφείλει ποσά σε πιστωτική κάρτα που δεν έβγαλε ποτέ, αλλά και να τον «κυνηγούν» για ακάλυπτες επιταγές ενός μπλοκ για την ύπαρξη του οποίου δεν είχε ιδέα.

Ο ηθοποιός και ένα ακόμη πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η οποία συζητήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2019, διεκδικώντας τα χρήματα που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να καλύψουν τις οφειλές αλλά και ένα ποσό για ηθική βλάβη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αμερική. Λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ βρέθηκε στο κατάστημα τράπεζας για να ζητήσει τη διακοπή της πιστωτικής του κάρτας, η οποία σε κάθε περίπτωση έληγε έναν μήνα μετά την επίσκεψή του στο κατάστημα. Εκεί ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται να προβεί σε διακοπή, καθώς θα έληγε αυτόματα, εκτός εάν ο ίδιος ζητούσε την ανανέωσή της.

Ωστόσο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, κάποιους μήνες αργότερα, φέρεται να ενημερώθηκε πως ξαφνικά εμφανίστηκε χρέος 6.400 ευρώ στην ανενεργή, υποτίθεται, κάρτα του. Αναζητώντας το τι έχει συμβεί, αφού ο ίδιος δεν παρέλαβε ποτέ νέα κάρτα, ούτε υπέγραψε ποτέ για ανανέωσή της, ανακάλυψε ότι τελικά η κάρτα ανανεώθηκε και παρελήφθη από κάποιο άλλο πρόσωπο, καθώς ο ίδιος βρισκόταν στο εξωτερικό. Οι έρευνες του Αλέξη Γεωργούλη τον οδήγησαν τελικά σε έναν παλιό συνεργάτη του, ενώ -σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο ίδιος- υπήρξε υπάλληλος της τράπεζας που παραδέχθηκε ότι η υπογραφή στην αίτηση και η παραλαβή της κάρτας έγιναν πράγματι από άλλο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του τότε συνεργάτη του, με το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να τον καταδικάζει για απάτη κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του ποινή 4 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να προχώρησε και σε άλλες ενέργειες, που κόστισαν ακόμα πιο ακριβά και ενέπλεξαν και πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του ηθοποιού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρώην συνεργάτης φέρεται να ενεπλάκη και στη λύση εταιρείας του φιλικού προσώπου του ηθοποιού, καταφέρνοντας -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να εκδώσει μπλοκ επιταγών στην επωνυμία της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρέθηκε «κυνηγημένος» από την τράπεζα για «ακάλυπτες» επιταγές ύψους 34.000 ευρώ, αφού ο πρώην συνεργάτης εν αγνοία τους είχε χρησιμοποιήσει σαν… κροίσος το τσεκ επιταγών.

Όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Γεωργούλης, πίσω από τις «ακάλυπτες» επιταγές βρισκόταν ο πρώην συνεργάτης του, που σε συνεργασία με τον ίδιο υπάλληλο της τράπεζας και χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα της εταιρείας, την οποία είχε στην κατοχή του για να προβεί σε λύση της, εξέδωσαν το μπλοκ επιταγών. Οπως υποστηρίζει ο Αλέξης Γεωργούλης, κατάφερε να πάρει πίσω τις πλαστές επιταγές, θέλοντας να βοηθήσει το φιλικό του πρόσωπο, και εξόφλησε τα ποσά. Στη συνέχεια, παρέδωσε στην τράπεζα τα σώματα των επιταγών και μάλιστα στα χέρια του υπαλλήλου που είχε ανάμειξη στην υπόθεση, χωρίς τότε η πληροφορία αυτή να είναι σε γνώση του Αλέξη Γεωργούλη. Ο υπάλληλος προχώρησε σε καταστροφή των εγγράφων, τα οποία πλέον οι ενάγοντες διαθέτουν σε φωτοτυπία.

Η αγωγή

Με την αγωγή τους, ο Αλέξης Γεωργούλης και το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος ζητούν το ποσό των 34.000 ευρώ από τις επιταγές που πλήρωσαν, το ποσό των 6.400 ευρώ που έχει χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα και η τράπεζα δεν έχει διαγράψει, με αποτέλεσμα ο ευρωβουλευτής να δέχεται συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς, εκτός από τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία μπήκαν, ο ηθοποιός αναγκάστηκε να χάσει δουλειές και συμβόλαια στην Αμερική, αφού έπρεπε να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα για να βρει λύση στο ζήτημα. Η περίπλοκη υπόθεση συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος από τον Μάιο του 2019 βρίσκεται στην Ευρωβουλή.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ