Γεωργία Μπίκα: Με δάκρυα στα μάτια έξω από τον Άρειο Πάγο – Ζητά αναίρεση του βουλεύματος

Αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο έκλεισε η υπόθεσή της, αιτήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο η Γεωργία Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, η καταγγελία της αρχειοθετήθηκε με δικαστικό βούλευμα.

Της Άννας Κανδύλη

Η κ. Μπίκα όπως και ο δικηγόρος της , Νίκος Διαλυνάς, σημείωσαν πως ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι η τελευταία τους ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διαφορετικά θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εξερχόμενη από τον Άρειο Πάγο δήλωσε ότι : «Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με όσα μέσα, μέχρι τέλους».

Ακόμη, η 24χρονη ανέφερε: «Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».

Γεωργία Μπίκα

Από την πλευρά του ο συνήγορος της κ. Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς δήλωσε: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Διαλύνα υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό». Όπως τόνισε ο συνήγορος: «Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Σε ένδειξη συμπαράστασης , στο πλευρό της 24χρονης βρέθηκαν σήμερα στον Άρειο Πάγο και άλλες γυναίκες, φωνάζοντας συνθήματα προς υποστήριξή της.

Γεωργία Μπίκα

Γεωργία Μπίκα
ΦΩΤΟ © Intime p.a.

Γεωργία Μπίκα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ