Γεωργαντάς: Τι θα ισχύει για τον νέο αριθμό 13032 – Πώς θα ελέγχεται το χρονικό όριο για αγορές

“Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει τον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 για το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση” είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε ”εμείς έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσει το 13032 σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση. Αλλά το πότε αυτό θα γίνει, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους “.

Σε ερώτηση εάν είναι έτοιμο το SMS για το λιανεμπόριο είπε” ναι το είχαμε και σε δοκιμαστική χρήση. Είναι έτοιμο, δίνει τη δυνατότητα μιας κλήσης την ημέρα”. Όσον αφορά στα μηνύματα που θα μπορεί να στέλνει ο καταναλωτής για το λιανεμπόριο είπε “ένα μήνυμα την ημέρα” θα στέλνει “ με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο το οποίο θα το ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης”. Σε ερώτηση εάν ο χρόνος θα μετριέται στο μήνυμα για το λιανεμπόριο ή στον έλεγχο απάντησε τα εξής: “θα είναι ένα μήνυμα και στον έλεγχο θα μπορεί να διαπιστωθεί εάν έχει κάνει υπέρβαση κάποιος του ορίου το οποίο θα έχει τεθεί, το οποίο θα είναι οριζόντιο για όλους “.

Σχετικά με το χρονικό όριο είπε “αρμοδιότερο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης για να καθορίσει το όριο αυτό. Εμείς τεχνικά μπορούμε να στηρίξουμε κάθε απόφαση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ