Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Έρευνα για δολιοφθορά από την Πυροσβεστική – 4 φωτιές μέσα σε 48 ώρες

Έρευνα για δολιοφθορά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αρχίζει η Πυροσβεστική καθώς τέσσερα περιστατικά φωτιάς μέσα σε 48 ώρες προκαλούν προβληματισμό. Την Παρασκευή υπήρξαν τρεις καινούριες φωτιές σε τρία διαφορετικά σημεία του νοσοκομείου σε διαφορετικές ώρες.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Νέα φωτιά ξέσπασε στο νοσοκομείο – Στις φλόγες τυλίχθηκε αποθήκη στο ισόγειο

Συγκεκριμένα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην πρώτη χειρουργική κλινική και στη συνέχεια στο εφημερείο των γιατρών. Οι δύο τελευταίες φωτιές έσβησαν με την άμεση παρέμβαση του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είχε βάρδια.

Όλα άρχισαν στις 11.30 χθες το βράδυ, όταν σήμανε συναγερμός στο ισόγειο του νοσοκομείου, σε προθάλαμο μιας αποθήκης από κάποια χαρτόνια. Επιτόπου βρέθηκαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά και αφότου αποχώρησαν γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα αλλά και λίγο πριν από τις τρεις, η πυροσβεστική πήρε νέο σήμα για  τρεις νέες εστίες, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

Φωτιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Ούτε λόγος για συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Έσπευσαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, αλλά τις δύο εστίες ήδη είχαν καταφέρει να τις σβήσουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Πριν από δύο ημέρες, την Πέμπτη, είχε προηγηθεί μία πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε θάλαμο της δεύτερης χειρουργικής κλινικής, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και της Πυροσβεστικής που ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε πλήρη καταγραφή της πυρασφάλειας όλων των νοσοκομείων και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η καταγραφή θα αρχίσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση όπου χρειάζεται, σε όποια νοσοκομεία δηλαδή χρειάζεται. Σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς, κάτι που ερευνά η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαδοχικές οι φωτιές και σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Φωτιά σε θάλαμο του νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν να μην συγκαλυφθεί τίποτα και να βρεθούν οι αιτίες εκδήλωσης των πυρκαγιών. Επίσης, ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει άμεσα δράση και να φυλάσσεται το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και ενόψει της αυριανής γενικής εφημερίας, όπου θα πρέπει να έχουν λυθεί τα ζητήματα ασφάλειας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχει θέμα έλλειψης πυρανίχνευσης στις περισσότερες πτέρυγες του νοσοκομείου που δεν έχουν ανακαινιστεί».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ