Γαστρεντερίτιδα: Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε

Όλοι μας μικροί μεγάλοι όλο τον χρόνο περιμένουμε πως και πως τις λίγες μέρες των διακοπών μας και τίποτα δεν θέλουμε να μας τις χαλάσει!

Ωστόσο, το καλοκαίρι ο «αστάθμιστος παράγοντας» – οι γαστρεντερίτιδες είναι πολύ πιο συχνές, αναστατώνοντας το γαστρεντερικό μας και χαλώντας την διάθεσή μας.

Η αλλαγή περιβάλλοντος από μόνη της, ακόμα κι αν εξακολουθήσουμε να τρώμε ακριβώς τα ίδια τρόφιμα, μπορεί να είναι αρκετή ώστε να προκαλέσει ένα γαστρεντερικό επεισόδιο. Ειδικά τα τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνονται σε φυσική μορφή, χωρίς θερμική επεξεργασία, ανάλογα  με τον τόπο καλλιέργειάς τους, περιέχουν  διαφορετικά ένζυμα και φιλικά βακτήρια από αυτά που καταναλώνουμε στον μόνιμο τόπο διαμονής μας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ