Γαργαλιάνος στον ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό: Δεν είμαστε σίγουροι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εξήγησε τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν ειδικά οι ευπαθείς ομάδες κατά του κορονοϊού.

Όπως επεσήμανε, “μέχρι τώρα όσοι έχουν ελεγχθεί έχουν βγει αρνητικοί και αυτό είναι σημαντικό. Αν υπάρχει περιστατικό δεν το γνωρίζει κανείς, μάλλον είναι απίθανο”.

Όσο για τη βεβαιότητα που εκφράζουν οι επιστήμονες ότι ο κορονοϊός θα έρθει και στην Ελλάδα και για την ετοιμότητα στην αντιμετώπισή του, σχολίασε: “Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι η διαχείριση του πρώτου περιστατικού που μπορεί να επιβεβαιωθεί. Για τη διαχείρισή του νομίζω ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί της χώρας, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥΥ. Ο κ. Μόσιαλος μιλά για την περίπτωση που θα προχωρήσει η επιδημία και θα μιλάμε για διασπορά του ιού στον πληθυσμό της χώρας. Εκεί θα χρειαστούμε και μέσα ατομικής προστασίας, κρεβάτια εντατικής θεραπείας, θα χρειαστούμε νοσηλευτικές κλίνες και προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό”.

“Μιλάμε για ιό που τον ξέρουμε μόλις δύο μήνες και σε δύο μήνες έχει γίνει παγκόσμια αναταραχή. Δεν είμαστε σίγουροι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, Οι ιοί αγαπούν το υγρό και ψυχρό κλίμα, όταν βελτιωθεί ο καιρός θεωρητικά μπορεί να έχουμε καλύτερη εξέλιξη αν έχει μπει ο ιός στη χώρα και έχει αρχίσει να κάνει διασπορά” επεσήμανε ο κ. Γαργαλιάνος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ