Γαλλικό μανικιούρ: Όντως εφευρέθηκε στην Γαλλία;

Το γαλλικό μανικιούρ δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα. Το προτιμούν οι νύφες αλλά αποτελεί και τον πιο κλασικό, τον πιο φυσικό και τον πιο απλό τρόπο βαψίματος των νυχιών. Πέρα από όλα αυτά δείχνει τέλειο σε όλες. Από πού ξεκίνησε, όμως;

Θα υπέθετες ότι το γαλλικό μανικιούρ ξεκίνησε από τη Γαλλία αλλά ίσως η πραγματικότητα να μην είναι αυτή. Ένας make-up artist από το Hollywood, o Jeff Pink, ισχυρίζεται πως είναι αυτός που σκέφτηκε πρώτος την ιδέα του συνδυασμού του nude χρώματος με το λευκό στο νύχι, γύρω στη δεκαετία του ’70. Έπειτα το έφερε στο Παρίσι όπου τα πιο chic μοντέλα το φόρεσαν στις πασαρέλες της Γαλλικής πρωτεύουσες δημιουργώντας trend.

Λέει, όμως, την αλήθεια ο Pink; Υπάρχουν πολλοί που λένε πως το γαλλικό μανικιούρ υπήρχε περίπου 40 χρόνια πριν την εποχή που το χρονολογεί ο Pink.

Το BBC λέει πως το γαλλικό μανικιούρ ξεκίνησε από τη Γαλλία και μάλιστα από την εταιρία Max Factor για τις μοδάτες κυρίες του Παρισιού της δεκαετίας του ’30.

Ίσως και να μη μάθουμε ποτέ ποια είναι η πάσα αλήθεια. Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι πως το γαλλικό μανικιούρ θα υπάρχει όσο υπάρχουν γυναίκες.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ