Γ. Παπαδόπουλος στο enikos.gr για τον σεισμό στην Αταλάντη: «Δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό»

Τον σεισμό μεγέθους 3,6 βαθμών Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 22:24 στην Αταλάντη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σχολίασε μέσω του enikos.gr ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, όπως και δεν ξεφεύγει από το φυσιολογικό πλαίσιο.

Κατά καιρούς οι σεισμολόγοι έχουν εκφράσει τον φόβο τους για το ρήγμα της Αταλάντης, αποκαλύπτοντας πως στην περίπτωση αφύπνισής του είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Στην αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου φαίνεται ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,2 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο βρίσκεται 13 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Ο τελευταίος σεισμός από το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης είχε σημειωθεί πριν από περίπου ενάμιση μήνα, στις 8 Ιουνίου, ο οποίος είχε γίνει έντονα αισθητός και στην Αττική. «Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε μικρούς μετασεισμούς, οι οποίοι συνεχίζονται. Σε αυτούς εντάσσεται και αυτός που έγινε πριν από λίγο, χωρίς να προκαλεί κάποια ανησυχία» ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς, εάν οι πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα τα τελευταία 24ωρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιον σεισμό, ο ίδιος απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως «μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι σεισμοί επηρεάζονται είτε από την ζέστη είτε από το κρύο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ