Φυσητήρες της Μεσογείου: Η στιγμή που μητέρες θηλάζουν τα μικρά τους – Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

Σπάνιες στιγμές από την καθημερινή κοινωνική ζωή των φυσητήρων της Μεσογείου, καταγράφονται σε εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών “Πέλαγος”.

Στις μαγικές εικόνες καταγράφονται οι φυσητήρες να συναντώνται στην επιφάνεια της θάλασσας -έπειτα από πολλές περίπου 45λεπτες καταδύσεις διατροφής- ώστε οι μητέρες να θηλάσουν τα μικρά τους, όπως επίσης και η αντίδραση μίας ώριμης φυσητηρίνας, όταν την πλησίασε ένα νεαρό αρσενικό. Η φυσητηρίνα τον έδιωξε και εκείνος έδειξε τη δυσαρέσκειά του, χτυπώντας την ουρά του επτά φορές, όπως περιγράφει το “Πέλαγος”.

Σημειώνεται ότι οι φυσητήρες της Μεσογείου απειλούνται άμεσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και μόνο περίπου 200 ζουν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών “Πέλαγος” τους μελετά τα τελευταία 25 χρόνια και γνωρίζει τους περισσότερους έναν προς ένα, χάρις στη μέθοδο της φωτοταυτοποίησης που καθιστά κάθε φυσητήρα διακριτό και μοναδικό. Οι φυσητηρίνες ζουν μαζί με τα παιδιά τους σε μεγάλες οικογένειες (κοινωνικές ομάδες), που μετακινούνται μαζί. Η πλειονότητά τους ζει κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου (από την Κεφαλονιά μέχρι την νότια Κρήτη και την Ρόδο), που είναι περιοχή ΙΜΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καθημερινή κοινωνική ζωή τους έχει διάφορα περιστατικά, που συχνά μοιάζουν με τα δικά μας.

“Ελπίζουμε, εμείς οι άνθρωποι να επιτρέψουμε στους φυσητήρες να συνεχίσουν να έχουν την κοινωνική τους ζωή και στο μέλλον. Είναι γιγάντιοι ειρηνικοί γείτονές μας, που ζουν λίγα μίλια μακριά από τις ακτές μας”, αναφέρει το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών “Πέλαγος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ