Φύλαξη σε σχολεία του Βόλου

Φύλαξη σε σχολεία του Βόλου

Τους φύλακες που διαθέτει αλλά και τη δημοτική αστυνομία “επιστρατεύει” ο δήμος Βόλου για τη φύλαξη των σχολείων μετά τα δέκα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, εν μέσω οικονομικής κρίσης ακόμη και οι σχολικές μονάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών που απέσπασαν πρόσφατα υπολογιστές, ηλεκτρονικό υλικό και διάφορα εργαλεία από τις αίθουσες πειραμάτων αλλά και έναν τόνο πετρέλαιο θέρμανσης. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών και έγινε αντιληπτό μόλις επέστρεψαν τα παιδιά στο σχολείο.

“Η ανησυχία των γονέων είναι μεγάλη καθώς το θέμα αφορά το εκπαιδευτικό περιβάλλον” σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου, Απόστολος Παντσάς. Γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι έχει ζητηθεί και η συνδρομή της αστυνομίας ώστε να εντείνει τις περιπολίες της γύρω από σχολεία. Παράλληλα ο δήμος βρίσκεται σε συνεργασία και με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της περιοχής, ωστόσο επισημαίνει ότι “δεν είναι πολύ εύκολο να υποστηριχθούν αιτήματα με οικονομικές προϋποθέσεις, όπως εκείνες που σχετίζονται με την προμήθεια συστημάτων συναγερμού ή τη φύλαξη των σχολείων από εταιρείες σεκιούριτι”.

Σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζει καλή είδηση την εξάρθρωση, την περασμένη εβδομάδα, από την αστυνομία, μιας σπείρας που διαπιστώθηκε ότι έκανε κλοπές σε σχολεία, ωστόσο υπογραμμίζει ότι αν τα κρούσματα συνεχιστούν η δημοτική αρχή θα εκτιμήσει το κόστος της λήψης πρόσθετων μέτρων και θα εξετάσει το ενδεχόμενο υλοποίησής τους.

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ