Φυλάκιση με αναστολή για τον ιδιοκτήτη των φούρνων

Την καταδίκη με αναστολή και με την αναγνώριση ελαφρυντικού αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους τέσσερις κατηγορούμενους για σωματεμπορία, μεταξύ των οποίων και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης, από 10 έως 12,5 έτη.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα, ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας, ιδιοκτήτης μέχρι πριν από λίγο καιρό γνωστής αλυσίδας φούρνων, που πλέον ανήκει στην μητέρα του, καθώς και τρεις από τους συνολικά 22 συγκατηγορουμένους του, είναι ένοχοι, για τα βασικά αδικήματα της δικογραφίας, που αφορούν εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία. Παράλληλα έκρινε κατά πλειοψηφία, πως και στους τέσσερις πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για όσες αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, σε αστυνομικό τμήμα. Επιβλήθηκε, επίσης και χρηματική εγγύηση η οποία για τον επιχειρηματία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ορίστηκαν ποσά, από 20 έως και 70 χιλιάδων ευρώ.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την κατηγορία η εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να συνέστησε ο επιχειρηματίας είχε σκοπό “την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας. Οι καταδικασθέντες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους. Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης τις παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους. Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στην Ελλάδα, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας και απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες νυχτερινών κέντρων (strip-tease) που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσής τους”.

Οι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν, είναι κυρίως εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες στα επίμαχα νυχτερινά κέντρα, αλλά και ο αδελφός του επιχειρηματία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οι ερωτήσεις του δικαστηρίου για τους φούρνους που έκρυβαν στριπτίζ – Ολόκληρος ο διάλογος

Φούρνοι – φυλακές για γυναίκες θύματα trafficking

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ