Φυλάκιση 4 ετών σε Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό» ασφαλιστήριο της Ελβετίας

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη, χήρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ).

Της Άννας Κανδύλη

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A.

Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραξε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Βίκυ Σταμάτη 30.167,60 ελβετικά φράγκα. Ο πρώτος δε, φέρεται να έλαβε κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα.

Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του πρώην υπουργού.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Σταμάτη, που αρνείται όσα της αποδίδονται, είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ο καθένας ενώ τους είχε επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό, το δικαστήριο, όμως, και στους τρεις, είχε χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην απόφαση, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ