Φυλακές Κορυδαλλού: ΕΔΕ για το βίντεο από πάρτι με μπουζούκια και… Τσιτσάνη σε κελί

Στη λήψη άμεσων πειθαρχικών μέτρων προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με αφορμή βίντεο που ανέβηκε στα social media από κελί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι στην εκπομπή “Το Πρω1νό” του ΑΝΤ1 προβλήθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο με…γλέντι που, σύμφωνα με την εκπομπή, έγινε στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού στο οποίο κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Συγκεκριμένα, προχωρά:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

“Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους” αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Το βίντεο που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου

Το βίντεο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού – όπου υποτίθεται ότι απαγορεύονται τα κινητά – προκαλεί αίσθηση, καθώς σύμφωνα με την εκπομπή, στο κελί του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμούς, έχει στηθεί ένα γλέντι. Οι συγκρατούμενοί του παίζουν μπουζούκι και τραγουδούν επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν φαίνεται στο βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται σε κελί της έκτης πτέρυγας – της αποκαλούμενης και VIP πτέρυγας – των φυλακών Κορυδαλλού. Στο ίδιο κελί βρίσκονται ένας επίορκος αστυνομικός, ένας κατηγορούμενος για φόνο που έχει γίνει σε νησί του Αργοσαρωνικού, ένας Έλληνας που κρατείται για εμπόριο ναρκωτικών και ένας ληστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ