Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά στην Συκά Υπάτης – Χτύπησαν οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού – ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στο χωριό Συκά Υπάτης στην Φθιώτιδα. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ειδοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία δυτικά του χωριού Συκά και οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τα τρία μέτωπα που έχουν εξελιχθεί προς το χωριό, ωστόσο απέχουν, ακόμα, αρκετά από τα σπίτια.

Ήδη οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του lamianow, στο σημείο ενεργούν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αργυροχώρι και τις γύρω περιοχές προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσβεση ενώ δόθηκε εντολή και για ρίψεις από εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα τα 2 πεζετέλ που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λαμίας.

Το ένα μέτωπο, από τα συνολικά τρία μέτωπα, είναι μεγάλο και καίει ανεξέλεγκτα ανεβαίνοντας προς το βουνό, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν πιο έντονο ζήτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ