Φθιώτιδα: «Γέφυρα ζωής» για ένα κοριτσάκι 4 ετών που έπεσε από τις σκάλες – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη μία «γέφυρα ζωής» έστησε η Ελληνική Αστυνομία, αυτήν την φορά για ένα 4χρονο κορίτσι, που έπεσε από τις σκάλες σε χωριό της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, και έπρεπε να μεταφερθεί τάχιστα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η 4χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του, τις οποίες και ανέκτησε λίγο αργότερα. Στη συνέχεια, κρίθηκε απολύτως απαραίτητη η γρήγορη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας για πλήρη έλεγχο της κατάστασής του μέσω των απεικονιστικών εξετάσεων.

Για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή του, ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας που συνόδευσε το ασθενοφόρο μέχρι την πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου έφθασε σχεδόν μέσα σε μισή ώρα γύρω στις 14:30.

Περιπολικά πρώτα του ΑΤ Σπερχειάδας και στη συνέχεια της Άμεσης Δράσης Λαμίας άνοιξαν το δρόμο στο ασθενοφόρο που έκανε χρήση σειρήνων, κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Στον Περιφερειακό, ανέλαβαν και οι μοτοσυκλετιστές της ΔΙ.ΑΣ., με μία μηχανή να συνοδεύει και μία δεύτερη να κρατά ανοιχτή την έξοδο πριν από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η 4χρονη διαγνώστηκε με θλάση σπλήνας, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο για εξειδικευμένη φροντίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο της διακομιδής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ