“Φρούριο” το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: 2.000 αστυνομικοί επί ποδός, ειδική διαδρομή για τους δικαστές

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής. Οι συσκέψεις στη ΓΑΔΑ και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχείς και ήδη έχει καταρτιστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια η δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Εφετείο Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Εφετείο αναμένεται να συγκεντρωθούν από 8.000 έως 10.000 άτομα. Έτσι η τροχαία θα διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις 7.45 το πρωί, αρχικά στο ρεύμα προς την Πατησίων και από τις 9 το πρωί στο ρεύμα προς την Κηφισίας. Από τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δικαστές θα ακολουθήσουν ειδική διαδρομή για να φτάσουν στο δικαστήριο. Διμοιρίες θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά του δικαστικού μεγάρου και στις εισόδους του κτιρίου, ενώ θα υπάρχουν ακροβολισμένοι αστυνομικοί στις ταράτσες κτιρίων. Εικόνα της κατάστασης θα μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drone που θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή.

Επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το ΣτΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλα δημόσια κτίρια, ενώ ειδικές ομάδες θα περιπολούν στις πλατείες Συντάγματος, Εξαρχείων και Μοναστηρακίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ