Φρίκη στον Κολωνό: Οι επαφές του Μίχου με παιδεραστές στο σκοτεινό διαδίκτυο

Τα ψηφιακά ίχνη του Ηλία Μίχου σε ιστοσελίδες παιδεραστών στο σκοτεινό διαδίκτυο έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

Κολωνός: Ο Ηλίας Μίχος δίνει ονόματα – Ποιος είναι ο «Γιώργος» που δείχνει ως μαστροπό και βιαστή

Των Θ. ΠΑΝΟΥ, Α. ΚΑΝΔΥΛΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, τα νέα ευρήματα θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά, καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν τις επαφές που είχε ο Μίχος με άλλους παιδεραστές, ακόμα και εκτός Ελλάδας, αλλά και να ρίξουν φως σε ενδεχόμενη κακοποίηση και άλλων παιδιών από τον 53χρονο.

Κολωνός: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τριών συλληφθέντων για την υπόθεση της 12χρονης

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε ο Μίχος. Πλέον οι πηγές αναφέρουν ότι ο 53χρονος περιηγούταν και στο λεγόμενο dark web, όπου υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι που χρησιμοποιούνται για την ανάρτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για την επικοινωνία μεταξύ των παιδόφιλων.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο Μίχος πωλούσε βίντεο και φωτογραφίες του παιδιού σε άλλους παιδεραστές στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό.

Κολωνός: Καλούνται σε απολογία άνδρες που έλαβαν φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης

Άλλωστε, η πώληση πορνογραφικού υλικού με το 12χρονο παιδί στο «ανοιχτό διαδίκτυο» θεωρείται εδώ και καιρό δεδομένη. Τα σχετικά στοιχεία είναι ήδη στα χέρια των αρμόδιων ανακριτικών Αρχών, οι οποίες ήδη έχουν προχωρήσει σε κλήσεις χρηστών συγκεκριμένης ιστοσελίδας γνωριμιών, που διαπιστωμένα είχαν αγοράσει από τον Μίχο βίντεο και φωτογραφίες του ανήλικου θύματος.

Όπως έχει αποκαλύψει η «R», ο 53χρονος φέρεται να παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαμέρισμα που ενοικιαζόταν μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, το οποίο παράλληλα χρησιμοποιούταν και ως κρυφός οίκος ανοχής για να εκδίδει το 12χρονο παιδί. Στον υπολογιστή του έχουν βρεθεί ψηφιακά δεδομένα τα οποία δείχνουν ενέργειες ζωντανών μεταδόσεων. Εν ολίγοις, έβαζε το παιδί σε online σύνδεση με «πελάτες» που είχαν πληρώσει για να δουν ζωντανά αυτό το ανατριχιαστικό θέαμα.

Επιπλέον, η δραστηριότητα του Μίχου στο σκοτεινό διαδίκτυο ενισχύει τις υποψίες που έχουν από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες Αρχές ότι η 12χρονη ίσως να μην ήταν το μοναδικό παιδί που είχε πέσει στα «δίχτυα» του αδίστακτου 53χρονου. Εξάλλου, το γεγονός πως ο ήδη προφυλακισμένος Μίχος μετέφερε το παιδί ακόμα και σε οίκο ανοχής δείχνει μια απίστευτη οργάνωση, η οποία προφανώς και δεν είναι αποτέλεσμα λίγων εβδομάδων. Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ύπαρξης κυκλώματος, τόσο σε επίπεδο διαδικτύου όσο και σε επίπεδο φυσικής μαστροπείας.

Νέες αποκαλύψεις

Η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην «R», αποκαλύπτει πως το κοριτσάκι μίλησε για έναν ακόμη κακοποιητή της, έναν άνδρα που βρέθηκε μαζί της κατόπιν εντολής του Μίχου. Πρόκειται για φίλο του 53χρονου προφυλακισμένου βιαστή και μαστροπού. Ο συγκεκριμένος, μέχρι στιγμής, βρίσκεται εκτός του «κάδρου» των ερευνών, καθώς δεν ήταν μεταξύ αυτών που η 12χρονη είδε τις φωτογραφίες τους κατά την εξέτασή της στην Ασφάλεια.

Το παιδί, όπως λέει η Ασπ. Ταραχοπούλου, μέρα με την ημέρα θυμάται και άλλα από τα όσα βίωσε όλο αυτό το διάστημα που ο Μίχος το εκμεταλλευόταν, ανακαλώντας στη μνήμη του, μετά το σοκ που υπέστη, και άλλα πρόσωπα και γεγονότα. Για παράδειγμα ότι ο 53χρονος είχε ένα ακόμη τηλέφωνο που δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των Αρχών, καθώς το «εξαφάνισε» όταν έμαθε πως η μητέρα του κοριτσιού τον κατήγγειλε στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με τη 12χρονη, σε αυτή τη συσκευή περιλαμβάνονται στοιχεία για εκείνους τους άνδρες με τους οποίους ο Μίχος της έκλεινε ραντεβού σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Επιπλέον, όπως αναφέρει στην «R» η κυρία Ταραχοπούλου, η μικρή είχε ένα ακόμη τηλέφωνο που έσπασε, το οποίο περιείχε στοιχεία για πρόσωπα που είτε συναντήθηκε είτε συνομίλησε μαζί τους. Τη συγκεκριμένη συσκευή την παρέδωσαν στην Ασφάλεια, αλλά η απάντηση που πήραν, σύμφωνα με τη δικηγόρο, ήταν πως δεν μπορούν να ανακτήσουν τα στοιχεία…

Αυτό, ωστόσο, που επισημαίνει η δικηγόρος της οικογένειας -και πραγματικά προκαλεί εντύπωση όσον αφορά τη στάση των Αρχών- είναι πως το παιδί έχει αφεθεί στην τύχη του. «Υπάρχει ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξής του, ειδικά τώρα που άρχισε να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Βασανίζεται από εφιάλτες, αϋπνίες και κλαίει συνεχώς ζητώντας τη μητέρα του. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς ενδιαφέρθηκε από τις αρμόδιες Αρχές. Οπως κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ώστε να του δοθεί η δυνατότητα της διδασκαλίας κατ’ οίκον. Ολοι, νομίζω, μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτό το κορίτσι αδυνατεί στην παρούσα φάση να πάει σχολείο. Θα είναι δακτυλοδεικτούμενο. Επιπλέον, πρέπει να στηριχθεί και οικονομικά η οικογένεια, καθώς η μητέρα, που εργαζόταν κι έφερνε ένα εισόδημα στο σπίτι, βρίσκεται στη φυλακή», σημειώνει η Ασπ. Ταραχοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ