Φοβούνται ένταση με τη Χ.Α.

Φοβούνται ένταση με τη Χ.Α.

Συναγερμό έχουν σημάνει στην κοινωνία και τις τοπικές αρχές της Καβάλας τα επερχόμενα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη αύριο το απόγευμα.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται ο φασισμός και η βία, κηρύσσεται ανεπιθύμητη η οργάνωση της Χρυσής Αυγής Χ.Α. και εκφράζεται η αντίθεση στην πραγματοποίηση των εγκαινίων.

Στο πλαίσιο του ψηφίσματος ζητείται από την αρμόδια εισαγγελική αρχή η απαγόρευση των εγκαινίων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης. 

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα και ζήτησαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων και να τηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Παράλληλα, οι τοπικές ημερήσιες εφημερίδες έχουν ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου πριν τα εγκαίνια ή να καλύψουν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Χθες, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ