“Φόβος και τρόμος” στην ευρύτερη περιοχή οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τους δράστες του εγκλήματος με θύμα έναν 25χρονο φοιτητή στον λόφο του Φιλοπάππου, τους έχουν συνδέσει μέχρι στιγμής, με άλλες δέκα περιπτώσεις ληστειών τόσο στου Φιλοπάππου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Από την στιγμή της σύλληψης των δραστών, κάλεσαν θύματα επιθέσεων στην περιοχή, για αναγνώριση και έχουν συλλέξει ευρήματα που ταυτοποιούνται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών (δύο άνδρες 17 και 28 ετών Πακιστανικής υπηκοότητας και ένας ιρακινής, 25 ετών) επικεντρώθηκε η έρευνα της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στου Φιλοπάππου.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει το απόγευμα της 23ης Αυγούστου τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Πώς όμως έφτασε στα ίχνη των τριών δραστών του εγκλήματος στον λόφο του Φιλοπάππου; Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι στο σημείο βρέθηκε η αλυσίδα του 25χρονου. “Υπήρχαν βάσεις δεδομένων και η μαρτυρία της 23χρονης, που τις πρώτες στιγμές ήταν λίγο συγκεχυμένη επειδή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Τα πρώτα 24ωρα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα δεν μπορούσε να βοηθήσει. Η ουσιαστική αναγνώριση έγινε την Πέμπτη το βράδυ, όταν είχαμε ήδη συλλάβει τους δύο στα σύνορα της Ειδωμένης, ένα βήμα ακριβώς πριν φύγουν από τη χώρα” είπε ο κ. Χρονόπουλος.

“Λόγω του σημείου που έγινε το περιστατικό, σιγά σιγά δείξαμε κάποιες φωτογραφίες στην κοπέλα, αποκλείσαμε κάποια άτομα, οι πληροφορίες βέβαια για τη φυγή δύο ατόμων προς τη Θήβα αρχικά και στη συνέχεια προς τα σύνορα της χώρας, όπως αντιλαμβάνεστε οι έρευνές μας επικεντρώθηκαν προς συγκεκριμένα άτομα” πρόσθεσε..

Εν τω μεταξύ, χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας. Και οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί ενώπιον του ανακριτή.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ