Φουρθιώτης: Σε θάλαμο με επίορκους αστυνομικούς – Οι “διάσημοι” γείτονες, η εργασία στις φυλακές και το επισκεπτήριο

Του Παναγιώρη Σουρέλη,

Από την πολυτελή βίλα αξίας εκατομμυρίων ευρώ με τις δύο πισίνες, ο Μένιος Φουρθιώτης κατέληξε στον θάλαμο Ζ1 των φυλακών Κορυδαλλού με την κοινόχρηστη τουαλέτα. Και από τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις επαφές με πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, βρέθηκε να συνομιλεί με επίορκους αστυνομικούς, με κατηγορουμένους για απάτες και σκληρούς ποινικούς.

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Μένανδρος Φουρθιώτης, όπως βαπτίστηκε αλλά και αναφερόταν στα δελτία Τύπου πρώην δικηγόρου του που τον εκπροσωπούσε μέχρι πρόσφατα, βρέθηκε από το τηλεοπτικό γυαλί στο κελί των φυλακών. Η πτώση ήταν από μεγάλο ύψος, ισχυρή και έκανε δυνατό κρότο. Για άλλους, πάντως, ήταν ο ήχος από τη «φούσκα» που έσκασε, αυτή που είχε δημιουργήσει γύρω από την αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του. Κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, από μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, να αποκτήσει τηλεοπτική εκπομπή, εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό. Και πριν από μερικές ημέρες έγινε ίσως ο πρώτος κρατούμενος παγκοσμίως που κατηγορείται ότι «έστησε» εικονικές επιθέσεις στο σπίτι του, για να πείσει ότι κινδυνεύει από αγνώστους. Χρειάστηκαν ένας εκρηκτικός μηχανισμός, μερικές σφαίρες από Καλάσνικοφ να καρφωθούν στον τοίχο του σπιτιού του, αλλά και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών, με το ίδιο όπλο, από δύο ποινικούς που εμφανίζονται στο κατηγορητήριο ως συνεργοί του.

Σήμερα ο Μ. Φουρθιώτης κρατείται στον θάλαμο Ζ1 του Κορυδαλλού, στον ίδιο χώρο όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η πτέρυγα Ζ είναι η προέκταση της ΣΤ, της αποκαλούμενης και VIP, αφού εκεί έχουν κρατηθεί πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τον Λάκη Γαβαλά. Σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται ο θάλαμος όπου κρατείται ο ισχυρός άνδρας της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, προφυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2020 για οικονομικά αδικήματα. Μαζί με τον Φουρθιώτη προαυλίζεται και ο ποινικός Παναγιώτης Βλαστός, που κρατείται μεν στη ΣΤ πτέρυγα, αλλά σε θάλαμο που βρίσκεται στο υπόγειο.

Ο Μ. Φουρθιώτης μοιράζεται τον θάλαμο με δύο επίορκους αστυνομικούς και έναν λιμενικό, αλλά και έναν κατηγορούμενο για απάτες. Ειδικότερα, στον θάλαμο Ζ1 κρατείται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούμενος για κλοπές σε βενζινάδικα, καθώς και συνάδελφός του που συνελήφθη τον Ιούλιο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που παρείχε «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στον ίδιο θάλαμο βρίσκεται πρώην λιμενικός από την Πάτρα, που κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών. Την πεντάδα των «ενοίκων» του θαλάμου Ζ1 συμπληρώνει ο «απατεώνας του διαδικτύου» με την μπλε Ferrari, που καταζητείτο για 13 χρόνια, καθώς είχε πουλήσει ανύπαρκτα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ακόμη και σκάφη.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ