Φωτίου: Με το νομοσχέδιο ενισχύεται το κράτος πρόνοιας

Με το νομοσχέδιο ενισχύεται περισσότερο το κράτος πρόνοιας με επιπλέον μόνιμες θέσεις στα δημόσια κέντρα πρόνοιας, που θα πάρουν πάνω τους το μεγάλο έργο της αποϊδρυματοποίησης και της αναδοχής και υιοθεσίας, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ανασαίνουμε γιατί πετύχαμε το 1 προς 1, δηλαδή, ένας φεύγει ένας προσλαμβάνεται».

Η κ. Φωτίου κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει να επαναφέρει την αναλογία «5 προς 1 για να κλείσουν όλα τα δημόσια ιδρύματα και να γίνουν ιδιωτικά» και, με αιχμή την συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζει έναν εργασιακό μεσαίωνα. «Μετά την προαναγγελία για κατάργηση του 8ωρου, μετά τη δυσανεξία που εκδήλωσε για τη 13η σύνταξη, μετά τις έντονες αντιδράσεις του για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου και την πάγια επιθυμία του για κόψιμο όλων των επιδομάτων, επιφυλάσσει για τις μητέρες ένα μέλλον ζοφερό. Εφτά μέρες την εβδομάδα, ελαστικό ωράριο εργασίας και πάνω από οκτώ ώρες αν χρειάζεται» είπε η κ. Φωτίου.

«Το κοινωνικό κράτος χτυπήθηκε σε όλη την Ευρώπη από τις πολιτικές της λιτότητας κατά την κρίση. Υπήρξε το μεγάλο θύμα του νεοφιλελευθερισμού που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό είναι και το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών: Αν δηλαδή θα επιστρέψουμε κι αν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων ή αν θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ανοιχτά σύνορα, με δίκαιη ανάπτυξη» ανέφερε η αν. υπουργός Εργασίας.

Καταλήγοντας, απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ, λέγοντας πως τις μέρες αυτές ο λαός εγείρεται και το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν πρόκειται να σας ξαναεκχωρήσουν το μέλλον τους, την τύχη τους, στο τέλος θα μείνετε με τα fake news, τη λάσπη και τη μαύρη προπαγάνδα. «Εμείς είμαστε δίπλα στην κοινωνία, είμαστε μαζί το ανάχωμα στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος, η ασπίδα στο κράτος πρόνοιας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», προσέθεσε η κ. Φωτίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ