Φωτιές: Σε πύρινο κλοιό Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ροδόπη, Βοιωτία και Εύβοια – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία και Εύβοια.

Το πιο δύσκολο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι της Αλεξανδρούπολης, που ήδη εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η φωτιά περικύκλωσε το βόρειο τμήμα του Νοσοκομείου, την ίδια στιγμή που η προληπτική εκκένωσή του δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο, προκειμένου να φιλοξενήσει τους 90 από τους συνολικά 200 ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί δόθηκε εντολή να σηκωθούν και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και  3 ελικόπτερα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα, στον Ίασμο σηκώθηκαν 1 αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα, στο Διαλεχτό 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, στη Βοιωτία 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ για τα Ψαχνά επιστρατεύτηκαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην δασική φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Στην Φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα.

Στην πυρκαγιά στο Διαλεκτό Καβάλας επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, ενώ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ένα πυροσβεστικό όχημα

Στη Δαδιά Έβρου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα.

Στο Μίσχο Ροδόπης επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ