Φωτιές: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην Αρκαδία

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τέθηκαν οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην Αρκαδία, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας και καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Δύο τραυματίες στην Εύβοια

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως πριν από λίγο προσήλθαν δύο τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, εν μέσω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Κύπριο πυροσβέστη, ο οποίος έχει υποστεί ένα μικρό ρωγμώδες επίμηκες κάταγμα στη διάφυση της κνήμης, χωρίς λύση του φλοιού (κάταγμα εκ πλήξεως). Έγινε ακινητοποίησή του και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 38χρονος δεν χρήζει διακομιδής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μεταφέρθηκε και ένας 16χρονος από το Ασμήνιο, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα εγγύς φάλαγγας του αριστερού δείκτη χειρός. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε και ο 16χρονος αποχώρησε, όπως αναφέρεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ