Φωτιές: Πορτοκαλί συναγερμός σήμερα – Σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές, καθώς σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου, αναμένεται να είναι η πρώτη δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ραφαέλα Τζήμα σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου, απαιτείται “αυξημένη προσοχή απ’ όλους μας”, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ