Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο – Καλύτερη η εικόνα στην Κέρκυρα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο προκειμένου να καταφέρουν να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα από τις κατοικημένες περιοχές και να περιορίσουν την επέκτασή τους μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, όπου θα σηκωθούν και τα πρώτα εναέρια μέσα.

Στη Ρόδο οι επίγειες δυνάμεις πάλευαν με τις αναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα. Η φωτιά αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται από τον οικισμό Βατί προς Γεννάδι. Τι γίνεται ακριβώς; Κάθε φορά που οι πυροσβεστικές δυνάμεις οριοθετούν ένα μέτωπο, το πίσω μέρος της… φωτιάς καίει άκαυστο υλικό γεγονός που φέρνει και νέες αναζωπυρώσεις. Σε λίγη ώρα θα σηκωθούν και τα πρώτα εναέρια μέσα, ενώ μέσα στην ημέρα, ανάλογα και με την πορεία της πυρκαγιάς αναμένεται να ενισχυθούν. Στο νησί αυτή τη στιγμή, πνέουν άνεμοι της τάξεως των 3-4 μποφόρ.

Σε ότι αφορά την Κέρκυρα κι εκεί υπήρξαν αρκετές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι έβγαλε υγρασία, οπότε ήταν και πιο εύκολο να προχωρήσουν στην κατάσβεση οι πυροσβέστες. Και στο νησί του Ιωνίου όμως, πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Κάρυστο, η οποία μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και καίει το βορειοδυτικό κομμάτι του οικισμού «Πλατανιστός». Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πλατανιστού για εκκένωση και να μετακινηθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ