Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες στην Ζάκυνθο και το Δίστομο – Χωρίς ενεργά μέτωπα σε Σταμάτα και Κερατέα

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που απασχολούν την Πυροσβεστική με κυριότερο εκείνο στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο της Αγίας Μαρίνας, όπου η φωτιά καίει από χθες σε δασική έκταση.

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας, ενώ στην Αυλίδα συνεχίζεται η κατάσβεση.  Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι οι φωτιές σε Σταμάτα και Κερατέα, αν και στην Κερατέα οι δυνάμεις παραμένουν.

Στην Ζάκυνθο δίνεται μεγάλη μάχη με τις φλόγες καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ώρες. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ζάκυνθος- φωτιά

Ολόκληρη τη νύχτα ο στόχος ήταν η φωτιά να μην περάσει το βουνό και μπει στο χωριό Κοιλιωμένο. Δύο ερπύστριες της Π.Ε. Ζακύνθου με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου προσπαθούσαν να φτιάξουν αντιπυρική ζώνη γύρω από το χωριό.

Μηχανήματα έργου ανοίγουν δασικούς δρόμους για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά και να ανακόψουν τη φωτιά. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί, «στροβιλίζοντας» τη φωτιά.

Ζάκυνθος- φωτιά

Καλύτερη η εικόνα στο Δίστομο Βοιωτίας

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Δίστομο Βοιωτίας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δίστομο - φωτιά

Η πυρκαγιά καίει βορειοανατολικά του Διστόμου Βοιωτίας, μακριά από τον οικισμό σε δύσβατο σημείο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί.

Συνεχίζεται η κατάσβεση στην Αυλίδα

Στην Αυλίδα συνεχίζεται η κατάσβεση. Σαράντα δύο πυροσβέστες με 14 οχήματα εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Ένα μαύρο τεράστιο μανιτάρι είχε σκεπάσει χθες την περιοχή της Ριτσώνας και Αυλίδας. Η φωτιά σε εργοστάσιο υλικών ανακύκλωσης, κυρίως με λάστιχα και γυάλινα μπουκάλια, επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη την μονάδα, καταστρέφοντάς την στο σύνολό της.

Ριτσώνα- φωτιά

Ριτσώνα- φωτιά

Παρά την δυσκολία της ορατότητας από τους πυκνούς καπνούς, το υψηλό θερμικό φορτίο και τις τεράστιες φλόγες που συνοδεύονταν από εκρήξεις, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Χαλκιδέων, της Περιφέρειας Στερεάς κατάφεραν να φτιάξουν σε πολύ γρήγορο χρόνο μεγάλες σε έκταση αντιπυρικές ζώνες και να προστατεύσουν με αυτόν τον τρόπο τρία μεγάλα εργοστάσια που βρίσκονται πίσω από την φλεγόμενη επιχείρηση.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα και την Κερατέα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στη Σταμάτα δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μόνο κάποια «καντηλάκια» τα οποία καίνε στις καμένες περιοχές. Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με επτά πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Κυριακής, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην Κερατέα, με το πύρινο μέτωπο να είναι σε ύφεση. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα.

Σημειώνεται ότι και στην πυρκαγιά της Κερατέας ήχησε το 112, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος προς ασφαλή κατεύθυνση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK