ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από απόπειρα εμπρησμού στα Σπάτα την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από μία απόπειρα εμπρησμού στη Χριστούπολη στα Σπάτα κάτω από την Παλλήνη τα ξημερώματα της Τετάρτης βλέπει το φως τη δημοσιότητας.

Ενώ η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη, είχε φτάσει στην Παλλήνη και απειλούσε σπίτια και περιουσίες, ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά σε χωράφι στην Χριστούπολη Σπατών κάτω από την Παλλήνη, ενώ στο σημείο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά θα μπορούσε να πάρει πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha, φαίνεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας με γρήγορες κινήσεις να πλησιάζει ένα δένδρο δίπλα από τον δρόμο. Σκύβει για λίγο, αποχωρεί βιαστικά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το δένδρο τυλίγεται στις φλόγες. Ευτυχώς οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ξύπνιοι λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Παλλήνη και πρόλαβαν να σβήσουν τη φωτιά, προτού επεκταθεί.

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του μαυροφορεμένου άνδρα, χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε στο σημείο και με έναν πυροσβεστήρα έσβησε τη φωτιά. «Είδα τι έκανε και σκέφτηκα να κινηθώ προς το μέρος του. Όμως βλέποντας τη φλόγα αμέσως άρπαξα τον πυροσβεστήρα και έτρεξα. Ευτυχώς προλάβαμε. Φυσούσε τόσο δυνατά με ριπές που ήταν θέμα δευτερολέπτων να επεκταθεί όπως στο Πανόραμα, στα δύο χιλιόμετρα» ανέφερε ο άνδρας που έτρεξε και έσβησε τη φωτιά.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε τον πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιο, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω, περνάει απέναντι. Για μία στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω, φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεπηδούν φλόγες» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Τον είδα να περνάει τον δρόμο, σκέφτηκα θα είναι κάποιος που έφυγε από περιοχή που είχε φωτιά. Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δένδρο. Και ξαφνικά ενώ αρχίζει να τρέχει να απομακρυνθεί, βλέπω φλόγα, φωτιά, σαν να σταμάτησε για να τη βάλει αυτός» δήλωσε άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Οι κινήσεις του μαυροφορεμένου άνδρα, που έφτασε στο σημείο με αυτοκίνητο, έχουν καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο εξετάζουν οι αστυνομικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ