Φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Κυμισάλα στην Ρόδο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, σε περιοχή όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Φωτιά Ρόδος

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, στην επιχείρηση δασοπυρόσβεσης συμμετέχουν και εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας με σκοπό να οριοθετηθεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά και να αποτραπεί η καταστροφή του παρθένου δάσος της Κυμισάλας.

Φωτιά Ρόδος Φωτιά Ρόδος

«Η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ