Φωτιά στον Σχινό Κορινθίας: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας. “Φύγαμε όπως ήμασταν” ανέφερε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Την ώρα που ήρθε η αστυνομία και φώναζε «εκκενώστε τα σπίτια» λέμε «μας κύκλωσε η φωτιά και πρέπει να φύγουμε». Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πως αισθανθήκαμε εκείνη την ώρα. Το τρέμουλο που νιώθαμε. Φοβόμασταν για τη ζωή μας” ανέφερε μία ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής. Μία άλλη κάτοικος εγκατέλειψε το σπίτι της με τις πιτζάμες της χωρίς να προλάβει να πάρει τίποτα μαζί της.

“Πεντέμιση με έξι το πρωί ήρθε η αστυνομία και φώναζε βγείτε από τα σπίτια. Εμείς το βράδυ είχαμε καταλάβει ότι μύριζε, αλλά ήταν νύχτα, είχε καπνούς και δεν ξέραμε από πού προέρχεται η φωτιά” είπε μία κάτοικος του Αλεποχωρίου. “Φύγαμε όπως ήμασταν. Ευτυχώς βάλαμε και ένα ρούχο της δουλειά. Ούτε τα φάρμακά μου δεν πήρα μαζί μου. Τα ξέχασα” περιέγραψε άλλη κάτοικος.

“Η εικόνα είναι καταστροφική”

“Η εικόνα στην περιοχή είναι καταστροφική. Η ζημιά είναι τεράστια” ανέφερε ο Βαγγέλης Μορώγιαννης, ο οποίος είναι κάτοικος του Άνω Πευκενέα. Ο κ. Μωρόγιαννης απομάκρυνε από την περιοχή την οικογένειά του και έμεινε πίσω για να προστατεύσει την περιουσία του.

“Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν επιχειρούν εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί. Έχουμε ακόμη μία φωτιά σε εξέλιξη και το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή αυτή είναι δύσβατη” συμπλήρωσε ο κ. Μορώγιαννης. Και συνέχισε: “Ανησυχούμε πολύ καθώς πρόκειται για τις κύριες κατοικίες μας, τις περιουσίες μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ