Μεγάλη φωτιά στην Αττική: Μάχη με τις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Ανάβυσσο – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

φωτιά Νέο Κουβαρά

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε πολίτες που βρίσκονται κοντά στον Κουβαρά Αττικής, προειδοποιώντας τους για την μεγάλη φωτιά στην περιοχή.  Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς Ανατολικής Αττικής. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Με μήνυμα του 112 προτρέπονται όσοι βρίσκονται στον οικισμό Πέτα να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Κερατέα.

«Εξετάζονται οι καταστάσεις περαιτέρω προκειμένου να δούμε τη συμπεριφορά που θα επικρατήσει, και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και άλλα μηνύματα» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται εκκένωση περιοχών είπε, ότι αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς. «Θα δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς και θα δούμε πώς θα καθοδηγήσουμε με ασφάλεια τους πολίτες που μένουν στην περιοχή».

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για δυναμική εξέλιξη της πυρκαγιάς καθοδηγούμενης από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ. Η φωτιά κατευθύνεται από την Λεωφόρο Λαυρίου προς το Πάνειο Όρος, όπως είπε ο ίδιος.  Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός ο καπνός είναι ορατός ακόμη και από όσους βρίσκονται στο Λαγονήσι.

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/07/17-07-2023-Γιάννης-Αρτοποιός-σε-Μάνο-Νιφλή.mp3?_=1
Exit mobile version